E dan jewellery

Selamat pagi atau selamat malam pada yang masih bermimpi. E sedang membuat kerja, stress, dan ke sinilah kita menghabiskan masa. I was thinking about a jewellery. Sebenarnya tidaklah E suka memakai barang kemas tapi I realized that most of my cerita mesti akan ada jewellery masing-masing. Dan itulah motif di pagi hari ini, yakni berbincang mengenai barang kemas heroin-heroin saya.


1. Eternity ring

Ini adalah hadiah dari Uzair pada Ezzah sempena pernikahan mereka. Ezzah is classy and minimality is just her style and eternity ring is just feels right with her. Tak ada batu berlian permata yang besar-besar tapi harganya tetap membuka mata. Sounds like Ezzah kan?


2. Pandora 

Walaupun orang cakap Pandora tidak mendatangkan keuntungan, well we dont want Maisa to sell off her bracelet kan? *wink* but sentimental is purely Maisa. The girl who scrapbooking her photos will definitely suits with Pandora bracelet where she can pick charms for the respective memories in her life.



3. Pearl

Okay, ini tak ada dalam Dia, A sebenarnya tapi dalam pinterest E dah letak gambar pearl di dalam board Dia, A. Di dalam Dia, A hanya ada scene Aiman bagi subang bertatahkan mutiara pada Abiir dan supposedly Farhan akan bagi something to Abiir tapi E tak ada chance pula nak letak itu di dalam manuskrip. Ohhooo, may be scene tambahan nanti? Who knows?

Dan kenapa mutiara? Kerana mutiara itu terhasil dari satu jangkamasa dan pelbagai tahap sehinggalah dia boleh jadi macam tu. As quoted from wiki, "the most valuable pearls occur spontaneously in the wild, but are extremely rare." I want to think Abiir is like that. Pada sesiapa yang belum baca Dia, A, kenalah baca kalau nak tahu cerita Abiir? Jeng jeng jeng.

4. Batu?

Nantikan di buku ke-empat yang baru menapak ke 20k perkataan. Tapi Alhamdulilah, plot semua dah selesai rangka, tinggal nak elaborate dan tulis saja. For now, let me tell you that I just love the hero and the heroin. Wink wink.

Menarik kan sebenarnya bila perasan ada signifikasi barang perhiasan pada setiap heroin-heroin yang E reka. Dan setiap padanya kena dengan watak masing-masing. Hehhehe, sekian sudah analysis watak-watak Ednin dan barang perhiasan. Jumpa lagi di rambling akan datang. Mungkinkah ada simbol-simbol lain lagi pada tulisan E? Jeng jeng jeng. Acah-acah Dan Brown pula kan. Hihi.

Xoxo,
E