Si Hoodies Pink 07

07:34

"Abang sepupu aku suruh tanya.. betul kau tak nak kenal dulu mamat tu?" 

"Jo, it has been months now.. takkan kau expect jawapan aku berubah kut"

"Dia nak fly dah puasa ni. So probably nie his last chance.."

"Cik Nur Jannah. Jawapan aku dari dulu sampai sekarang semuanya sama.."

"Positive?"

"PO-SI-TIVE!"

"Okay then.."

...

Jo meletakkan bag kertas di atas meja studi Hadhira. Pesanan khas dari abang Razif dan katanya hadiah dari Ezzaq. Ya ALLAH, susah benar nak lembutkan si hati batu ais kepal Hadhira ni dan susah jugak nak bagitahu si Ezzaq ni supaya berhenti berharap. Aku yang jadi perantara ni yang terseksa tahu tak. Ngeeeee.

"Apa nie?"tanya Hadhira. Tangannya membuka bag kertas silver itu. Ada kotak saiz A4 dan sekeping kad.

"Dari sumber yang boleh dipercayai saya dengar ada orang tu tengah berchenta dengan studio.. nak siapkan final project kan? Good luck.. ingat jatuh terduduk ke apa ke kita kena senyum. So yeahh Lolipop tu semuanya untuk awak.. Ngeee.. Till we meet again, Ezzaq"

Ezzaq? Ezzaq mana? 

"Btw, my name is Ezzaq. Nice meeting you girl!"

Peristiwa enam bulan lepas kembali bermain di kepala. Ahhh Ezzaq yang tu rupanya.. inche stranger.. Mr. Smiling eyes..

Lantas kotak bersaiz A4 itu dibuka. Wow penuh dengan lolipop! Ikut congakan mata kepala aku boleh survive sampai final exam nie!

Terus dia pandang Jo yang sememangnya setia duduk disebelahnya.

"Kau kenal dia?"

Jo mengangguk. Soalan jenis apa tu cik Hadhira?

"Mana jumpa?"

"Tak jumpa. Abang Razif yang bagi"

"Abang Razif pun kenal dia? Satu course?"

"Soalan apa tu cik kak?"

"Yella macam mana kenal Ezzaq ni? dan macam mana Ezzaq ni tahu kau kenal aku?"

"Hadhira.. Ezzaq ni ialah the same mamat yang nak kenal dengan kau tu.. kawan abang Razif.. kan aku dah bagitahu dulu?"

"Huh?"

"I tell you so.."

"Aku tak faham. So maknanya si Ezzaq ni lelaki yang masa kita first sem dulu tue.. dia yang.."

"Dia kirim ni kat kau through Abang Razif sebab tadi Abang Razif ada hantar dia kat KLIA"

"So dia dah fly la?"

"Aaa-ha."

'So tak ada chance la aku nak cakap terima kasih....' bingkasnya dalam hati.

Hati oh hati, kenapa kau rasa ngilu sangat ni.

...

"There can be miracles, when you believe"

Ezzaq membaca tulisan yang tertera di profil Hadhira di Facebook. Tak sangka betul ye akhirnya insan bernama Ahmad Firas Ezzaq ni tahu erti stalking somebody's profile kat Facebook. Bajet sungguh la. For the last time kut, lepas ni aku janji tak akan sekali kali jenguk profile perempuan bernama Nur'iz Hadhira ini.

Sungguh rasa penat sudah mengejar si merpati putih itu. Nampak macam jinak tapi sebenarnya...

Dia memandang jam ditangan. Masa dah tiba. Apple Macbook ditutup dan dimasukkan ke dalam bag galas.

Selamat Tinggal, Malaysia!

Selamat Tinggal jugak, si hoodies pink.

.................................

pssst: I MISS MY FOUNDATION DAYS!!!

pssst(2): Okay sebenarnya yang ni je yang ada dalam kelapa hotak.. yang mana saya simpan dalam laptop.. tapi macam sedih je kan bila ending macam ni.. so probably may be akan sambung.. tapi kena buat plot dulu.. wehheee.. btw what say you?

You Might Also Like

4 comments

  1. saya sukaaa!!!!! btw,,, kos ukur bahan mmg kena bt drawing segala ke?? sy dapat kos ukur bahan utk degree taon nih n fyi,, sy baru habis matrik... mmg kena lukis ke??=="

    ReplyDelete
  2. masa sy buat foundation memang wajib blaja but later i changed amek major QS.. kena lukih juga first year tapi not that hard.. :)

    ReplyDelete
  3. wahhh QS eh. kalau QS kena pndai lukis ke? bljar seni sgala?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe. Only in my foundation years.. tapi masa first year ada belajar sikit technical drawing. Ngegege.

      Delete