Si Hoodies Pink (Edisi Wrap Up: Part ii)

20:48


"Berseri muka Jo kan?" tanya Hadhira kepada Ezzaq yang duduk disebelahnya itu. Ezzaq mengangkat kepala dari Blackberrynya dan menghalakan ke arah Jo dengan Ajip yang dikelilingi wartawan-wartawan yang sedang membuat liputan pasal Ajip itu.

"Kena la berseri-seri, masuk paper kut nanti." Ezzaq tersenyum. Kedua-dua muka Ajip dengan Jo sama-sama gembira. Dia yang tengok dari jauh pun turut sama gembira.

"Ada ka macam tu." 

"Ye ye, I know, satu sebab je muka Jo boleh sparkling macam tu. Ajip is the reason kan?"

"Tahu pun. I'm happy for her."

"I told ya, Ajip punya surviving skill memang tahap hebat punya.." Ezzaq memandang Ajip yang sedang menjawab soalan-soalan dari wakil media. Memang famous la Ajip lepas ni.

"Kalau saya yang ditempat Ajip, and awak di tempat Jo.. sah-sah kita famous macam ni kan?" gurau Ezzaq.

Hadhira pandang ke arah Ezzaq. Tangannya automatik mengetam Ezzaq, mulut dia ni tak ada insurans langsung. Ada ke doa yang bukan-bukan. Orang sikit punya takut walapun hanya bayangkan saja.. tapi dia boleh main kalau-kalau pulak. Ish.

"Tak boleh." kata Hadhira.

"Cemburu la tu kan? Nanti bila saya popular, ramai perempuan-perempuan ikut saya.... hurm, handsome kan hubby awak ni?" tanya Ezzaq. 

"Handsome? Brad Pitt berpuluh puluh puluh kali lagi handsome.. tapi kan.. dia tak ada smiling eyes macam awak."

"Smiling eyes?"

"Yeapp you're my inche smiling eyes." kata Hadhira sambil tersenyum. Nak juga mata smiling eyes macam tu.

"So the last few weeks yang awak cakap tu, inche smiling eyes tu sayalah?"

Hadhira angguk. Apa kes? Ada orang lain lagi ke yang smiling eyes kat dunia dia ni kalau tak bukan Ezzaq seorang. 

"But why my eyes? it's not my best feature.." amboi Ezzaq. Not best feature kunun..

"I dont know.. your eyes,, when you smile, mata awak pon turut sama smiling.. ya know.. macam sparkling.. shining... and..." kata Hadhira. Macam first time dia nampak Ezzaq tersenyum masa diorang duduk belakang koridor dulu tu, sparkling. Nak sedih pun rasa tak sedih..

Ezzaq tersenyum.. "..lighting up your world?" sambung Ezzaq sebelum sempat Hadhira habiskan ayatnya.

"Tu pick-up line ke apa tu?" gurau Ezzaq.

Hadhira membulatkan mata. Sampai hati! Orang cakap betul-betul, dia kata pick-up line..

"But it's the sweetest thing.. dear, you ni memang la hopeless romantic."

Hadhira membulatkan matanya lagi. Ada hati lagi nak kenakan orang. "Sue me, then." jawabnya. Biarlah orang nak hopeless romantic ka apa ka, dah memang betul.. saya ni hopelessly in love. Dengan awak juga, bukan dengan orang lain..

"Main-main je la tapi I'm pretty like it.. tak pernah lagi ada orang bagi lines macam tu kat saya.. but.. hurmm.. dear, I have a confession to make."

"Hurmmm.." malas nak layan. Mesti nak sakat lagi tu.. Kalau bukan mahu sakat orang tu bukan Ezzaq la namanya..

"About your blog post tu, saya dah baca. Actually, masa awak post tu, terus saya baca.."

Hadhira membulatkan mata. Like seriously, he did what?!

"And you said nothing.." kata Hadhira.

"I need a real thing. Real confession.. things in blog macam it can be directed to someone else. Not me. It could be anyone else,.."

"There is no one else." perkataan NO ONE tu dia tekankan..

"I know.. but for me, in things we called love we need both, the words and the actions. It works perfectly together. Of course, awak dah try tunjukkan. Awak masak untuk saya, iron my shirt, tieing my ties, everything tapi when you said nothing that you love me, you kept me in the dark. Macam.. hurm.. saya ni tertanya-tanya.. whether she likes me, or not."

"You should have told me, things could be easier." kata Hadhira. 

"Saja.. I enjoyed teasing you. Gelabah jugak kan, suruh main internet semua. It's funny."

"Yeahh you love that kinda things." kata Hadhira. Matanya dijulingkan. Ezzaq memang tahu nak sakat orang.

"Of course.." kata Ezzaq sambil tersenyum dengan smiling eyes dia tu. Sungguh la, jantung ni dah berdengup lagi hebat dari biasa. ;)

Mereka berdua sama-sama memandang di antara satu sama lain. Kalau anak mata boleh tukar bentuk, sah-sah dah keluar jadi bentuk hati dari bentuk bulat. Heee. Love is in the air, whatdaya expect?

"Dhir.." belum sempat Hadhira menjawab suara Jo dah sambung dahulu.

Hadhira terus bangun ke arah Jo dan Ajip yang sedang mendekati mereka.. wartawan-wartawan tadi dah hilang entah ke mana. Punyalah syok bersembang dengan Ezzaq tadi sampaikan tak sedar yang Jo dengan Ajip dah habis ditemuramah.

Ezzaq dah bersalaman dan memeluk Ajip. 

"Thank you, Dhir, Ezzaq sebab jaga Jo." kata Ajip.

"No big deal la. Jo bukannya budak kecik.." kata Hadhira. Memang betul pun Jo bukan budak kecik yang kena suapkan makan, mandikan, tidurkan semua.. dia hanya temankan saja. Bukannya kerja susah pun.

Ajip tersenyum. Gembira rasanya boleh balik rumah sendiri, jumpa isteri yang dia sayang sangat-sangat ni. 

"Kau macam mana, Ajip?" tanya Ezzaq bila Hadhira dan Jo dah bergerak ke arah ahli keluarga lain yang sedang menunggu tak jauh dari tempat mereka.

"Aku okay, tuan doktor. Kau ni macam mana? Happy je aku tengok dari tadi. Dah baik?"

"Of course.. tengok kaki la bro.. but I should thanks to both of you, suami isteri.. big thanks to your wife sebab pandai psiko dia."

"Jo? Dia memang, kadang-kadang aku pun kena psiko."

"Thanks."

"No thanks.."

"And sorry in friendship, kan? Trademark kau tu ubah la wei.." sambung Ajip. Ezzaq ni jenis yang cukup susah nak terima perkataan 'Terima Kasih' dari orang..

"Tak boleh. Dah sebati dengan jiwa aku kut.. eh jom. Kita nak kena balik ni, kau punya in-laws dah tunggu baik punya kat rumah. Jom." kata Ezzaq sambil berjalan ke arah kelompok manusia di sebelah mereka.

Tangan Hadhira dicapainya.. dan sama-sama mereka berjalan ke tempat parking.

"Alhamdulilah.." kata Hadhira. Dia suka tengok pemandangan Ajip dan Jo yang sedang berjalan di hadapan mereka, berpimpinan tangan. Syukur Alhamdulilah..

"Dear, nak request something boleh?" tanya Ezzaq tiba-tiba. Tangannya menggenggam erat tangan Hadhira..

Hadhira memberhentikan langkah. Matanya memandang Ezzaq yang turut sama berhenti. Nak request apa? Ingat dia DJ ke boleh request request lagu?

"So kita punya pre-marriage agreement tu dah tamat la kan? Sekarang ni dah masuk fasa post-marriage kan?.. early marriage = honeymoon. So.. saya nak demand honeymoon baby boleh?" kata Ezzaq. Matanya dikelip-kelipkan sikit.. kasi tambah efek comel. HAHAHA.

Hadhira membulatkan mata. Amboi...

"Come on, Ajip dengan Jo is one step ahead of us. Mana boleh kalah dengan Ajip.." kelip-kelip mata lagi. 

Hadhira membulatkan mata lagi. Ada ke? Malunyaaaa.

Terus dia jalan meninggalkan Ezzaq. Tak kuasa nak layan penyakit suka menyakat pak cik ni..

Ezzaq tersenyum. Hahaha. Muka blushing gila.. pink!

Cepat-cepat Ezzaq berlari anak mengejar Hadhira yang dah laju semacam berjalan di hadapannya. Malu la tu.. Sampai saja di sisi si hoodies pink tu, Ezzaq terus memeluk bahu isterinya.. I like it to be this way. 

"I've got another confession.."

Hadhira berpaling. Confession lagi? Ya ALLAH, Ezzaq berapa banyak awak nak confess ni. Matanya memandang anak mata Ezzaq yang dah tersenyum.. mata smiling eyes tu. Ish, memang boleh mencairkan saya yang dah tercair-cair ni.

"I love you." bisik Ezzaq di telinga Hadhira. 

Hadhira tersenyum. Mahu runtuh jantung ni bila dengar.. dup dap dup dap. Dengupan jantung saya ni memang untuk awak seorang saja, Ezzaq.

....

Enam bulan kemudian...

"Ezzaq, bangunlah!" jerit Hadhira. Geram sungguh tengok Ezzaq yang buat-buat tak dengar.. dari tadi dia cuba kejutkan pak cik ni seorang tapi hampehhh tak bangun-bangun sebaliknya lagi kejap dia tarik selimut.

"Awak..." suara Hadhira dah perlahan. Merajuk.

"Sampai hati.." ingat Jo je pandai psiko. Hadhira pun pandai jugak. Telekung yang dipakainya dibuang dari kepala dan dilipatnya.

Ezzaq yang tadi masih mengantuk tu terus terjaga. Tak sampai hati mendengar suara si isteri yang dah lemah semacam tu. Tangan mencapai Blackberry di bawah bantal, baru pukul 5.45 pagi. Awal lagi ni. Subuh pun baru masuk.. ya Allah apa pulak si hoodies pink nak pagi-pagi ni. Mengidam apa-apa ke? Tapi selama tiga bulan Hadhira mengandung ni jarang sekali dia nak yang bukan-bukan. Mengidam pon macam tak mengidam. Kalau dapat, dia gembira.. kalau tak dapat pun, dia survived. Senang je jaga..

"Kenapa ni? Nak makan apa-apa ke?" tanya Ezzaq. Dia dah bangun.. Hadhira yang duduk di birai katilnya hanya mendiam.. dah merajuk la tu.

"Kenapa ni yang?" tangannya dah mencapai tangan Hadhira.

"Cepatlah siap. Pergi basuh muka.. solat subuh.. kita keluar."

"Keluar pergi mana?"

Hadhira dah menjeling. Ezzaq menunjukkan isyarat okay-saya-diam. Kang nanti kalau dok sibuk tanya, boleh panjang lagi rajuknnya.. lagipun Opah kata kalau isteri mengandung kena layan baik-baik, emosi dia tu kadang-kadang macam roller-coster.

Mereka sekarang tengah berhoneymoon di Kedah, di rumah Opah. Kunun-kununnya la honeymoon. Hari tu bila Ezzaq bertanyakan pada Hadhira ke mana dia mahu pergi bercuti.. terus-terus Hadhira menjawab mahu ke balik kampung bercuti. Maka seminggu mereka di Langkawi, di kampung Hadhira dan seminggu sekarang di kampung Opah. Memang pelik sungguh Hadhira ni.. kalau dulu masa mula-mula kahwin, diorang 'honeymoon' cat rumah mereka, sekarang 'honeymoon' duduk rumah Opah.. tapi Alhamdulilah.. Opah pon dah tak dingin dah dengan Hadhira.. dah siap boleh kamceng.. Kalau orang luar yang tengok, sah-sah orang cakap Hadhira yang cucu Opah sebenarnya.. hari-hari asyik melekat je.. teeheee. Tapi itulah sebenarnya agenda utama Hadhira.. dia mahu ambik hati Opah balik. =D

"Ni berangan apa?" suara Ezzaq membantutkan fikirannya. Ezzaq sudah pun menukar pakaian.. dari kain pelikat dah pakai seluar..

"Dah solat?"

Ezzaq mengangguk. Apa kena dengan wife dia seorang ni.

Hadhira cepat-cepat bangun.. mengambil hoodies di dalam bagnya. Pashmina yang digantungkan di dinding bilik dicapai.. takut satgi kena marah sebab siap lambat. Heee.

"Hoodies pink?" tanya Ezzaq bila Hadhira menyarungkan hoodies pink itu ke badannya. Tangannya lincah memakai pashmina hitam di kepala.

"Kenapa? Ketat ke?" tanya Hadhira.. yellah hoodies tu dah setia dengan dia sejak dia habis SPM, sekarang dah nak masuk enam tahun dah pun.. dan dengan figura dia yang dah 'chubby' sejak mengandung ni.. nampak sangat dia kena say bye bye kat hoodies tu..

Ezzaq menggelengkan kepala. Memori first time jumpa Hadhira bermain di mata..

"Tak nampak serupa bini orang je.. nampak gaya budak habis SPM. Macam first time jumpa awak dulu.. main PSP."

"This is my favorite. Kawan baik tahu, kalau nak cepat je kita sambar je pakai.."

"The moment I fall in love for the first time.. love at first sight did happen.. dengan Si Hoodies Pink.,"

"Si Hoodies Pink?"

"Yeap Si Hoodies Pink a.k.a Nur'iz Hadhira a.k.a isteri kesayangan Ahmad Firas Ezzaq."

"So you addressed me as Si Hoodies Pink for all these time?" kata Hadhira. Tangannya sibuk mahu mengetam Ezzaq, tapi macam biasa Ezzaq memang dah pandai agak apa yang Hadhira cuba buat.. cepat-cepat dia peluk Hadhira dari belakang.

"I love you..." kata Ezzaq. Selama duduk dengan Hadhira.. memang senang sekali nak pujuk. Three simple words, eight alphabets, I love you. :)

Heeee. Hadhira senyum. Suka betul.

"Lagipun.. awak pun sama.. panggil saya inche smiling eyes. Fair and square la kan."

"Heeee. Fair and Square but I love you too, hubby."

Hadhira dan Ezzaq tersenyum. Bahagia sungguh!

"So jom.. awak mengidam nak makan apa pagi-pagi ni?" kata Ezzaq. Tadi bukan main lagi Hadhira kejutkan dia tadi.

Hadhira tersenyum.

"Jom ikut saya," kata Hadhira. Tangannya menarik tangan Ezzaq ke pintu. Tadi dia dah cakap dengan Opah yang dia nak bawak Ezzaq ni keluar sebentar selepas Subuh. Heee.

....

"Sini.. sini.. stop." jerit Hadhira bila dia ternampak tiang lampu di tepi sawah itu.

Ezzaq memberhentikan keretanya. Pelik. Mana ada orang jual makanan di sini.. apa yang Si Hoodies Pink cuba buat pagi-pagi ni. Mana ada apa pun..

"Matikanlah enjin tu." kata Hadhira lalu membuka pintu kereta dan keluar. Nyaman.. bau kampung. Bau udara bersih.. terus dia panjat duduk atas bahagian depan kereta.

Hampir terkeluar mata Ezzaq bila melihat telatah Hadhira yang panjat duduk atas keretanya. Dia pantas duduk sekali di sebelah Hadhira.. risau.

Hadhira tersenyum.

"Sunrise?" tanya Ezzaq. Dia macam dah mula faham apa yang Hadhira nak buatkan.

Hadhira buat gesture tayang gigi dia. Heeee.

Ezzaq menggelengkan kepala. Ingatkan mengidam nak makan apa ke.. alih-alih nak tengok sunrise.

"Yang, definitely. Awak memang hopeless romantic." kata Ezzaq. Ajak tengok sunrise.. hakhakhak.

Hadhira menjeling.. dah nak mula nak sakat la tu. Tapi apa dia kisah.. dia bukan buat salah pun.

"Saya dah tengok sunset dengan awak, saya nak jugak tengok sunrise.."

Hari tu bila masuk ja kampung Opah ni, terus dia ingatkan memori dia balik dengan Ezzaq, tengok matahari terbenam dekat sini.. dan terus masa tu dia rasa dia nak tengok sunrise juga dengan Ezzaq. At least, sekarang ni diorang datang dengan perasaan bahagia sesama sendiri.. sebaliknya dulu diorang datang ketika dua-dua hati yang remuk. Sunrise should be a good and perfect start. For the both of us, and the baby too. InsyaALLAH.

"Bosan?" tanya Hadhira. Ralit betul dia tengok Ezzaq pandang sawah di hadapannya.

Ezzaq mengangkat kening.

"Tadaaaaa." kata Hadhira.. dia keluarkan iTouch dari poket hoodies nya.

"I told ya, I planned everything perfectly." kata Hadhira. Hadhira = planning. Dia bukan jenis go with the flow, spontaneous macam Ezzaq.

"Mari kita dengar lagu.." kata Hadhira. Earbuds dimasukkan ke telinga kirinya.. dan sebelah lagi dimasukkan ke sebelah kanan telinga Ezzaq.

Ezzaq tersenyum. Sungguh la Hadhira ni memang boleh amik title Don Juan.. pandai betul nak menggoda. Dan dia, macam selalu, memang akan tergoda.

Hadhira bermain-main dengan iTouch mencari playlist yang dia dah buat sejak berbulan-bulan lepas. ToEzzaqWithLove. Finally.

"Dengar tau.. ini special ditujukan untuk awak."

Ezzaq dah tergelak dah. Kenapa dia rasa sekarang ni Hadhira memang terror gila flirting?

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone


"Chris Medina - What Are Words.." Ezzaq ingat lagu ni. Lagu ni dia pernah tujukan kepada Hadhira.. masa diorang dalam perjalanan pulang dari Kedah - Kuala Lumpur.

"I love this song. Lagu ni buat saya terbuka hati nak terima awak.. awak selalu ada.. walaupun banyak kali saya lukakan hati awak.."

Ezzaq memeluk Hadhira.

"Through thick and thin?"

Ezzaq mengangguk.. itu janji dia pada Hadhira. InsyaALLAH dia akan pegang janji dia sampai bila-bila.

Lagu What Are Words itu tamat dan digantikan dengan lagu baru.. sama-sama diorang diam dan memahami bait-bait lirik pada lagu-lagu yang di dalam playlist itu.

The weightlessness and the lack of rest
away from you, im in over my head
Even when it's dark before the dawn
I will feel your grace and carry on
And with every breath of me, you'll be the only light I see

When I needed a place to hang my heart
You were there to wear it from the start
And with every breath of me, you'll be the only light I see

"Haaaa.. this one from me to you. Saya pun nak dedicate lagu jugak macam awak." kata Hadhira. Apa ingat Ezzaq je tahu dedicate lagu.. saya pon tahu tau.

"Siapa ni?" tanya Ezzaq. Dia bukannya music junkies macam Hadhira.. kalau ya pun masa zaman belajar dulu. Muzik digunakan untuk menghilangkan stress tapi bila dah kerja, dia jadi katak bawah tempurung.. tak tahu dah lagu-lagu baru.

"Boyce Avenue - Every Breath." kata Hadhira.

"Nice.." kata Ezzaq.

"Kan? I have a good taste in music kan?" perasan sungguh kamu ya Hadhira.

Ezzaq dah menjelirkan lidahnya.

Yakini hatiku
Kau anugerah sang Maha Rahim
Semoga Allah berkahi kita
Kekasih, penguat jiwa
Kuberdoa, kau dan aku di Jannah
Kutemukan kekuatanku di sisimu
Kau hadir sempurnakan s'luruh hidupku
Oooo
Inilah janjiku kepadamu

"Is this Maher Zain, singing in Malay?" kata Ezzaq. Dia ada la juga layan lagu dari Maher Zain dulu.. ramai jugak peminatnya di Malaysia.. tapi bahasa Melayu? Baguslah.. lagi la senang nak fahami.

"Yeap. Sepanjang Hidup.."

Ezzaq mengangguk. Lirik lagu itu menyentuh hatinya.. lama diorang sama-sama mendengar lagu sambil-sambil menunggu kemunculan sang matahari.

"There it is.." jerit Hadhira. Dah mula nampak cahaya yang keluar di langit. MasyaALLAH, cantiknya.. ciptaan Dia, sang Maha Mencipta.

Ezzaq pun turut sama terpukau.. cantik. Dia pandang Hadhira yang dah excited di sebelahnya.. Gembira benar. Macam kanak-kanak dapat cokelat. Heee. Moga detik ni kekal sampai ke hujung hayat mereka..

And I thank Him for this moment. 

...

"Tahu tak yang Nicholas Tse dengan Cecilia Cheung dah bercerai?" tanya Hadhira bila diorang duduk di pangkin selepas balik dari tengok matahari terbit tadi.

Ezzaq menarik naik keningnya. Apa kena kes diorang dengan dia dan Hadhira?

"People all the time cakap saya macam Nicholas Tse.."

"Ahhh pasal tu." dia dah mula ingat kisah kolej diorang tu. Padahal masa tu yang tu je keluar kepala otak dia.. haha. Sebab tengok cerita Gen-X-Cops sebelum pergi ke kelas.

"So?"

"Terkejut saya dengar. It was all over the net. Tak naklah jadi Nicholas Tse - Cecilia Cheung." kata Hadhira.

"Then nak pasangan mana plak?" tanya Ezzaq. Tak faham sungguh dengan perangai budak-budak Hadhira ni. Bukannya betul pun..

"Kate Middleton dengan Prince William nak tak? Every girls nak kahwin dengan prince charming.." kata Hadhira. Heehehe. Fairytale la pulak kan..

"Tak nak la. Prince William tu botak.. saya banyak rambut ni. Tak nak tak nak. No. No."

Hadhira menarik muncung. Sampai hati kutuk Prince William.. padahal dulu masa muda remaja. William tu handsome tahu tak?! Berebut dia dengan kawan-kawan.. macam ye ye ja kawan tu nak kawin dengan salah seorang dari diorang..

"Alla merajuk ke?" kata Ezzaq. Dah sepuluh minit, Hadhira mendiamkan diri.. padahal sejak dah baik-baik ni, mulut Hadhira tu tak pernah diam. Becok sentiasa.. maka sekarang dia dah tak pandai nak handle bila Hadhira tiba-tiba diam.

"Alla bucuk bucuk sayang..." kata Ezzaq. Tangan Hadhira diambilnya dan dibawa ke mulut. Hadhira buat muka toya. Malas nak layan.. sampai hati kata Prince William saya.. botak?! bukan botak licin sangat pon, botak sikit je.. tupun entah-entah sebab banyak sangat fikir hal rakyat jelata.. sampai hati..

Ezzaq menggelengkan kepala. Hadhira dah tak nak layan.. baik diam je. Pandang sawah padi yang terbentang depan rumah Opah ni.. lagi best. Hehehe. Keindahan cipataan-Nya.

"Tak payahla.." kata Hadhira tiba-tiba.

'Tak payah apa?' Ezzaq angkat kening. Matanya tak lagi fokus ke arah sawah sebaliknya ke muka merah isterinya itu.

"Tak nakla jadi orang lain.. saya nak jadi Hadhira je. so what, I dont care.. saya dah ada Ezzaq saya." kata Hadhira. Tak heran la.. Nicholas Tse ke, Brad Pitt-Angelina ke, William-Kate ke, Siti-Dato' K ke.. tak nak. Nak Hadhira-Ezzaq je.

Ezzaq tergelak. Ada-ada ja si hoodies pink seorang ni.

"Yeahh that's right. Absolutely right. I'll be your Inche Smiling Eyes and you'll be my .."

"Si Hoodies Pink awak seorang.." kata Hadhira sambil tersenyum gembira.

Ezzaq terus memeluk bahu Hadhira. Senang sungguh si hoodies pink ni terpujuk. Hadhira pulak melentokkan kepalanya di bahu Ezzaq. Dia tersenyum.. kat dunia ni hanyalah ada seorang inche smiling eyes untuk seorang si hoodies pink. That's it. InsyaALLAH.

The End.

...........

p.s: Saya browsing web.. tup tup nampak gambar atas tu. First time nampak terus teringat Dhir-Ezzaq. Hhaha. Sebabnya gambar lelaki tu macam tengah buang air mata kat perempuan tu.. dan Ezzaq kan crying shoulder Hadhira.. so I was like... huaaahhh this is nice. Terus click kanan, dan save as. Trimas kepada sesiapa yang sweet sangat buat piece yang cantik ni. =D

p.p.s: Dah habis si hoodies pink! Terima kasih kepada yang membaca. Thank you thank you thank you banyak banyak banyak banyak. Tanpa korang, yang dok push saya suruh update.. thank you! Sayang korang.. hugssss.

p.p.p.s: Ingat lagi first time nak tulis saya tanya my bro. "I think I'm gonna write some cerita." dan cuba teka apa dia balas "Whos gonna read that? Your BM is kind of worst tahu?" and my english too! tapi korang dah berjaya tunjukkan yang dia salah. HAHAHA. Thank you!!!! Serve you right, bro! At least I'm trying.. kita boleh betulkan yang mana salah kan?

p.p.p.p.s: Thank you! How's the ending?

[i] Chris Medina - What Are Words
[ii] Boyce Avenue - Every Breath
[iii] Maher Zain - Sepanjang Hidup


You Might Also Like

57 comments

  1. best, sweet ....mummy suka sgt....kalau cik writer nak post n3 lagi sgt dialu=alukan..and yes u did a good job..teruskan berkarya.



    c.mummy

    ReplyDelete
  2. akhirnya...perghhh cm sokmo2nyo superrr niceeeee,,terbaek la hihi..teruja nk mbc next karya :)chayok2

    ReplyDelete
  3. akhirnya cik writer dapat siapkan citer ni...thanks..best citer ni.all the best!!!

    ReplyDelete
  4. Ednin, akak baru jumpa blog ni... tup2 citer ni dah ending... huhu..

    Btw, sempat baca ending ni, nanti akak baca drp awal.. based on ending, bestlah citer ni, sweet je couple ni... Dhir n Ezzaq... thanks for ur story.. mesti ur bro, jeleskan? hehehe...

    ReplyDelete
  5. Hai Ednin !
    Hari ni, saya bejaya habiskan all episodes of SiHoodie Pink ni =)

    Memang cerita ni best gilaa tahap tak boleh nak blink eyes masa baca.

    -Bulanhijau-

    ReplyDelete
  6. @iman: THANK YOU.
    @c.mommy: Terima kasih c mommy. Nanti-nanti InsyaALLAH saya akan sambung dengan cita baru.. skang nak relax-relax bca crita orang lain jap. Hee.
    @Sweetstalker: Trimas. Chaiyok-chaiyok. XDDD
    @Panda_lover: Heeeee. Thank you sebab sudi baca. :)
    @Syira_destroyer: Let's find our version of inche smiling eyes. :D
    @Anonymous: HAAHAHA. Finally.. thanks to all of u sbb sudi push budak yang selalu procrastinate ni. :D
    @Seorang wanita: bro jeles? dia tatahu pon saya tulis cerita ni. HAHAHA. Kalau ye, dia sah gelak guling2..
    @BulanHijau: Thank you. Appreciate it! Heehe. Kenot blink eyes? HAHAHA. You're sweet!

    ReplyDelete
  7. best giler....sweet sgt..hehe...tahniah2 pd writer...tgu next story plak ni..hehe

    ReplyDelete
  8. Best cereta ni.... so sweet....
    teruskan menulis..... kak sue follow.......

    ReplyDelete
  9. @kak sue: Trimass kak sue! InsyaALLAH akan terus menulis, teeehee skang ni tengah cari material. Ececece.. cakap mcm artis yooouu.

    ReplyDelete
  10. kesimpulan: alhamdulillah. dah jodoh, tak kemana.

    oh...jealous dgn dhir ;)

    ReplyDelete
  11. Yeapp kalau ada jodoh tak ke mana.. :D

    ReplyDelete
  12. sweet..dah marathon dah cita ni harini..
    seriously suka sgt2...
    keep writing dear


    p/s: reason:i'm addicted to hoodie guy.. hahaha

    ReplyDelete
  13. terima kasih miss kira. insyaALLAH akan terus menulis. hehehe.

    hoodie guy? hehehe. suka lelaki yang stylo la ni kan? XDDD

    ReplyDelete
  14. hehehe..yup2.. *blushing*
    hahahaha

    hoodie guys seriously r damn cool.. =D

    ReplyDelete
  15. ednin!!!best cite ko ni!betullahh.....SABAR tu mmg penting!!tgk?unite gak ezzaq ngan dhir..superb rrr...(^____^)

    Sufi (",)

    ReplyDelete
  16. Two thumbs up for a really good and sweet story. Boleh tak buat story pasal Aqib & Jo? Please... ;-)

    ReplyDelete
  17. Ajib-Jo.. Memang ada idea nak buat, tapi hee xberapa nak cukup masa skarang.. dan idea kat kepala ni mcm kena lock je =.=' tapi InsyaALLAH, akan buat :)

    ReplyDelete
  18. suke cter ni..sweet sgt. ^_^

    ReplyDelete
  19. truly..citer ni emang sweet..comey je,,hopefully dapat gak jumpa spesies cam ezzaq tuh,,amin

    ReplyDelete
  20. best cite ni.... i like....
    ezzaq n dhir...loving couple...

    ReplyDelete
  21. @mok teh; hehehehe inshaALLAH jumpa. Adaaaa.

    @Aida Sherry; heee tengs for reading. Loveydovey punya orang!

    ReplyDelete
  22. Hai, Ed! :D

    Finallyyyy.. love this one much! tell you so, cerita ni sangat best! dari awal I baca sampai sekarang, tak lokek senyum ni dari muka. Though, bajet sedih sikit part Jo-Ajip tu but seriously, you wrote and wrapped up this one nicely. Double thumbs up for that =D

    And, looking forward to completing your next BenciSayang and 1o tahun = 1 Dekad too. :D Weee. Thank you so much, Ed! Thanks for writing this nice piece!

    Not to forget, cerita ni cukup rasanya. Suka Dhir. Suka Ezzaq. Suka Jo. Suka Ajip. Suka Kak Nia. Suka Arul. and the rest. Suka semua. Enough said.

    Thanks! :) :) :)

    sincerely
    -kleo- <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Flatterynya komen awak. and thank you, really. Appreciate that. Alhamdulilah.

      Thank you to like every characters in the series as well.

      :)

      xoxox!

      Delete
  23. within 24h i read all ur story... very nice....n so lucky that i find ur blog.......thanks... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you hawa! Waahhhh 24 hours. Wowww. Speechless. Thanks.

      Hugs and kisses!

      Delete
  24. great story and nice ending!! gud Job Ednin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Ayu! Doakan for the best. InshaALLAH.

      Delete
  25. kenapa cerita2 awk sweet2 sangat niiii. lol
    i smiled like a lot ehhh reading this cerita. smiled like a fool macam baca BensciSayang jugak XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHHAHAHA. Kita pon tatahu! Ada kemanisan terpendam kut? Heheheh

      Glad you like it and smile like a fool. Hihihi.

      TQ

      Delete
  26. suka endingnyaa. romantikk ngehngehnegh. :) nice story cik writer .
    keep it up!
    kDija

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thankyu! Alhamdulilah. Glad you like it. ;)

      Delete
  27. asslm .. mmg sweeeeeet gilerrrr ... akak lyn dr 1st sapai ending n rite now kul 5:07 am; sunday morning .. awlnya plan nk bca sapai chap.10 je, but xdpt nk stop, so smbg trus 15. tau2 dh msuk 30. layan jer trus. sibaek ler xkeja kn 2dy =D
    .. nice story. bca, smbil duk trigt kesah benz aliff & addin. now dh btmbh list hero pujaan ati :) congrats dear .. <3

    ReplyDelete
  28. asslm dear .. sweeeeeettttt sgt. mmg akak layan trus dr 1st chap sapai ending... n rite now dh kul 5 lbh, sunday morning. sibaek sok sundaykn =D .. awlnyer plan nk stop kt chap10 jer, n continue smula ari lain. tp mmg xblh nk stop, so lyn trus sapai ending crita .. mmg xnyesal la
    .. trigt kesah pchentaan benz aliff + addin ... btmmbh snrai hero pujaan ati yg blh d buat calon suami hahahah .. congrats dear ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam akak. :)

      Hehehehe THANK YOU, REALLY THANK YOU sebab sanggup baca cerita yang biasa-biasa ni. Really appreciate it. Alhamdulilahhhh, glad you love it.

      Hehehe. Teringat kisa Didi-benji? AHAHAHA. Mwahaha sama eh?

      Terima kasih sekali lagi. :)

      Delete
  29. saya tak boleh stop bukak tab baru bila baca cerita ni. and I've finish it for one night.heaven!! best. tapi maaflah tak komen untuk semua bab, terlalu seronok baca sampai takda mood nak komen.hehe. keep writing!:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isokay awak. Saya suka kalau orang suka. Tak komen pun tak apa. Asalkan korang senyum bila baca. That's my true intention. :D

      Delete
  30. I love this story so much..miss hoodies pink plus mr.smilling eyes..both of them romantic in their way..you no need extream scene to show their love..hehe..why not after Dis you write something like sci-fi or thrillers..i'm looking forward that kind of story
    -si hoodies purple-since i have the purple one..

    ReplyDelete
    Replies
    1. that's a brilliant suggestion, dear anon. I'm so keen to do that but more to crime genre, may be.

      InshaALLAH one day.

      Doakan ye.

      Delete
  31. bestnya.. sweet ja, uat special part boleh.. hehe

    ReplyDelete
  32. sy first baca benci sayang, then baru trbukak hati baca si hoodies pink..
    skrg rasa mcm nk bca balik bencisayang sebab nk bca kisah Dhir dan Ezzaq.. sweet gla..
    ezzaq laki yang sgt3 stia..
    i wish inche smiling eyes is mine...heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. he is yours then. hehee. :)
      terima kasih tau sebab sudi baca. aik baca BS nak tahu kisah dhir? Alaa kesianlah Hariz dengan Ezzah. Hihi

      Delete
  33. Choooommmeeeeelllll saaaannngggaat cite ni..ruginya terlambat jumpe cite ni..btl cheezy sgt ezzaq...cute..tapi last2 queen ice pn da jangkit ngan inche smiling eyes die..teruskan menulis..u did a great job..thumbs up...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasihhh sudi baca walaupun lama sangat dah habis. Thankyuuuu. Hahahaha cheesy kan? Malu plak bila baca balik. Hahahhaa

      Delete
  34. As salam ednin.hr ini sy layan SI HOODIES PINK fr A to Z.so wonderful. ...marvellous. ....rs manisssss.....pahitttt....masammmm....masinnnn...semua cukup.luv this story very much dear.sy tau blog ednin dr status hanina...tqvm...lps nie mesti le sy lekat ari2 kat blog awak....hihihihi. ...cerita awak hampir2 mengenai idung sy....sgt2 terasa....hrp hepi ending jgk mcm citer ednin....ameen.tqvm again dear.
    - indazahar -

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya allah. Terima kasihhhh ye inda sebab sudi baca. Terharu e kat sini. E yang senanya kena say thanks to u guys. Thankyuuu. ;)
      InshaAllah. Banyakkan berdoa ye. Semoga setiap antara kita akan dapat happy ending. InshaAllah. Have faith in Him. :)

      Delete
  35. best. tapi kannn yg part haris tu sepatutnya tak payah ada pun. buat sesak je. sebab masa baca ni asyik fikir je, mana kisah haris pulak? heheh... mcm tergantung pulak. tp okay lar cerita ni :)

    ReplyDelete
  36. Che' E, thank you. I baru baca cerita ni lepas baca Poskad & Vice Versa. Cerita Jo-Ajip xde ke. ;)

    ReplyDelete
  37. @thesoldier: terima kasih atas cadangan. Hehehe sebenarnya ini konon-kononnya nak buat appearance utk watak Hariz (Uzair) dalam Bencisayang (ViceVersa) but I'll keep that in mind. Thankk you *hugs*
    @Nazratudl'ain: belum ada dalam rancangan, mungkin satu hari nanti? Thankkk you.

    ReplyDelete
  38. Love this btw kak E please sambung blk 10thun 1 dekad

    ReplyDelete