Poskad 16

12:45

Another tease from Poskad. Here we go, peepos.

---------------

Assalamualaikumini telefon Puan Raja Iman kan?
Aah betul sangat dah tu, Nurmaisa. Ini telefon Puan Raja Iman Raja Amin.
Maisa menaikkan kening. Pelik! Sejak bila pula suara aunty dah bertukar menjadi suara lelaki ni? Lepas tu siap boleh tahu nama penuhnya. Jarang kut orang tahu nama penuhnya melainkanMaisa menghela nafas.
Is that you, Sun?
Suara orang ketawa menyambar telinganya. Maisa menggeleng kepala sendiri. Kenal sangat dah dia dengan ketawa itu. Dia dah boleh membayangkan Ihsan yang sedang ketawa di hujung talian sana. Mesti punya!
Aunty mana?
Mama keluar kejap dengan Lia pergi Giant. Beli barang dapur. Baru je keluar, dalam five to ten minutes earlier.
So aunty tak bawa handphonelah eh?
Ais, Aiskalau mama bawa handphone dia, of courselah I tak jawabcall you ni.
Maisa menepuk dahinya. Apasallah dengan mamat ni je mesti dia jadi kelam-kabut macam ni? Kalau macam tu, nanti-nantilah I call aunty balik.
Eh kejap-kejap, you ada apa-apa nak pesan ke? Ill tell her later. Takut kang lambat pula dia balik.…”
Hurmkalau macam tu, nanti you tolong tanyakan dia apa yang dia nak dari Langkawi?
Okey. Nanti I suruh dia text you apabila dia balik. Bila you nak balik KL?
Esok I dah nak balik dah tapi flight malam, pukul sembilan. So I ada masa siang tu nak cari barang-barang.
Ah okey. You turun kat mana nanti?
I turun kat KLIA. By the way, make sure you tell her as soon as possible tau. Kalau lambat I takut I dah pergi airport.
Insya-Allah. Ill make sure she texted you before tomorrow. By the way, you tak nak tanya I nak apa-apa ke?
Maisa yang sedang menyelak surat khabar itu memberhentikan selakannya. Keningnya ternaik tinggi. Hurmyou nak apa?
Haaa thats for you to think. Ihsan menyambung tawanya.
Maisa menggeleng kepala. Lelaki ini ada saja yang mahu dimain-mainkannya. Terima kasih, Encik Ihsan. Kalau you nak suruh I fikir. Alamatnya I bawa balik tangan kosong jelah kat you. Boleh?
You ni memang dasar perempuan tak ada perasaanlah, Ais.Ketawa lagi. Good night. Ill tell mama nanti. You have fun in Langkawi, okay.
I will. You too. Assalamualaikum.
Panggilan telefon dimatikan apabila Ihsan menjawab salamnya. Maisa menghela nafas sambil badan dibaringkan di atas katil. Kepalanya melangut memandang siling atas. 
Betul ke dia ni spesies perempuan yang tak ada perasaan?

--------------

Poskad is coming in print soon enough. Insha-Allah this coming April. Agak-agaknya dah boleh simpan duit kut. ;)

Have a great day everybodehhhh.

Lots of love,
E

You Might Also Like

7 comments

  1. Tak sabar nya saya!!!!!!! Ngeeeee

    ReplyDelete
  2. @izzahmdshah; terima kasih. Stay tuned, eh. Hehehehhe
    @jaeshinn; hehehehhe XDDDD

    ReplyDelete
  3. Xsabar jugakkk... 😀😀😀

    ReplyDelete
  4. terima kasih @Hafisah Mat, Jangan lupa beli tau. Hehehehe

    ReplyDelete
  5. Inshaallah...pasti beli...😉😉😉

    ReplyDelete
  6. Terima kasih, anda sangat sweet. <3 <3

    ReplyDelete