Poskad 17

18:04

“YOU ARE…”
                  
“Sweet?” 
                  
“Evil!” 

“You’re welcome, Ais.” 

“You should have told me earlier. So that I can get prepared, or at least, I can bring some stuffs for them.”

Ihsan mengekeh ketawa, tidak menghiraukan langsung kemarahan Maisa. “You should have known when I borrowed your car just now.”
                  
“Manalah I nak tahu…” Maisa menghela nafas. Geram betul dengan lelaki ni. Suka-suka je tipu orang.
                  
“Sudah, sudah. Gaduh pula korang ni. Jomlah, kita keluar.” Puan Raja tiba-tiba menyampuk dari tempat duduk belakang. Kalau macam ni gayanya, sampai ke petang pun Maisa-Ihsan tak berhenti bergaduh.
                  
“Entah, Ais ni. Semalam dia yang beria-ia.”

“Mana ada beria-ia. I just said Kampung Leryar’s skies is the prettiest skies on Earth. Itu je pun.”
         
“You tak suka ke datang sini?”

Maisa menggeleng. Mana mungkin dia tak suka, suka lagi banyak adalah. “I sukalah tapi I geram sebab you tak cakap terus-terang. Kalau tak mesti I dah beli apa-apa tadi…”

Tadi pagi, Ihsan hanya menyuruhnya bersiap dan bawa barang-barang untuk bermalam di luar. Dia pun hanya menonong mengikut, asalkan Puan Raja ada sekali… tetapi manalah nak tahu yang Ihsan akan membawanya ke sini.
                  
Matanya memandang papan tanda yang sudah hilang warna itu.
                  
SELAMAT DATANG KE KAMPUNG LERYAR.
                  
Nak menangis terharu dia tadi bila dia tersedar dari tidur tadi. Mana tidaknya, baru semalam saja dia cakap dia rindukan keluar di sini. Tup-tup hari ini dah sampai. Siap boleh bermalam sekali pulak tu. Dah kalau boleh bermalam, maksudnya ada peluanglah dia nak menangkap gambar langit malam nanti.
                  
“Jomlah, turun. I dah call Agus cakap nak datang.”

“Macam mana you tahu nombor telefon Agus?”
                  
Ihsan hanya tersenyum sambil menyambung ketawa. Pintu kereta dibukanya lalu lelaki itu memanjat turun. Puan Raja pun ikut turun.
                  
“Maisa, nak turun ke tak nak ni? I nak lock kereta ni. Kalau tak I kunci je you dalam kereta ni. 1,2…” Ihsan mula mengira.
                   
“Kejap, kejap. Wait for…"

Me.” Sambung Maisa. Pintu ditutup.
                  
“3.” Serentak kereta dikunci.

Puan Raja menggeleng kepala melihat telatah dua manusia dewasa di hadapannya. Bergaduh saja kerjanya. Ihsan pun tak habis-habis mengusik Maisa.
                  
“Keluar pun, tuan puteri ni.” Ihsan tersengih.

Maisa menjulingkan mata. “Bak balik kunci kereta I.”

Kunci Sportage itu diserahkan kembali kepada Maisa. “Jom. Amek dah lama rindukan you tahu tak.”

“Yellah tu.” Maisa menjulingkan mata. Ihsan ni cakap macam dia selalu je jumpa amek. 

Ihsan tidak menjawab, sebaliknya dia pantas berjalan ke rumah yang hujung sekali.

Rumah amek! Alahai rindunya.

----------

Satu lagi teaser untuk yang merindu Ais + Sun. Hehehehe. Berjaya juga tekan publish walaupun internet segan-segan macam ni. 

Another month to Poskad to be published. Cuak sebenarnya sebab Poskad is very simple story yang tak banyak konflik (sebab E rasa E masih tak pandai deliver cerita yang banyak konflik, uhukhuk, semoga dapat improvised over time nanti!). And please dont expect too much! Huhuhu cuak, cuak. Ingatkan cuak bila nak publish first novel, rupa-rupanya nak publish yang no 2 lagi teruk rupanya. Hehehehe. Anyway, udah-udahlah dengan rambling yang meleret ni.

Have fun and enjoy.

Fii amanillah,

Xoxo, E. 

You Might Also Like

5 comments

  1. yeeeeaaaaahhhh
    cant wait
    counting counting
    nakal sun tu eh

    ReplyDelete
  2. Alahai lamanya nak tunggu sebulan lagi. Bagi lah lagi teaser teaser cute gini pleaseeee

    ReplyDelete
  3. @MaY_Lin: thankkk you! Sun kalau x nakal memang bukan Sun. Heheheh
    @izzahmdshah: Hehehehehe, kejap je tu nak tunggu. :P

    ReplyDelete
  4. Akak E. Tak payah cerita konflik2 ni. Hidup saya dah cukup complex. Kalau baca cite akak asyik senyum je. Haha.

    ReplyDelete
  5. Terima kasih adek Anonymous, your words are comforting. Macehhh na!

    ReplyDelete